Verslag showdag 2007

De showdag is goed verlopen. Veel positieve reacties waren er op de nieuwe locatie van het genodigden terras. De deelnemers waren zeer enthousiast over de prachtige accommodatie. Paardensportcentrum De Hoffmeijer biedt veel faciliteiten. Vorig jaar was de parkeerplaats nog niet helemaal klaar. Inmiddels is ook die perfect voor elkaar. Met drie grote rijhallen naast elkaar is het prettig werken. De deelnemers kunnen steeds onderdak hun rubriek afwachten.
Image
Wij willen graag alle sponsoren bedanken voor hun  medewerking aan deze dag, zonder hen is zoiets niet mogelijk. Dank ook aan de vele medewerkers. Zonder hen kunnen we ook niets.
De rijders willen we bedanken voor hun komst. Stal Landzicht had heel veel werk gemaakt van hun show waarvoor bijzonder veel dank. De rijders van de Show Toppers van Nu hebben het mogelijk gemaakt , dat wij weer iets bijzonders konden presenteren. Wij zijn hen daar zeer erkentelijk voor. De hackney rijders hadden voor een fraaie show gezorgd.

Ook daarvoor heel veel dank. Aan de hengsten-eigenaren willen we onze dank overbrengen. Zij waren er gelukkig  weer met een flink aantal hengsten. De trekpaard-eigenaren hadden voor iets apart gezorgd. Mieke van Tergouw promootte ons tuigpaard als menpaard. Heel belangrijk, dat in die tak van paardensport een bestemming is voor een deel van onze fokproducten. Velen hebben zo hun steentje bijgedragen. Maar alleen met elkaar is zo iets slechts mogelijk.  Daarom hopen wij, dat we op een ieder volgend jaar weer een beroep mogen doen.

Wedstrijdverslag

Uit de vijf groepen nieuwelingen nodigde de jury zeven paarden uit voor de finale. Daarvan waren er drie van Egbert Emmink . Egbert kwam in de finale terug met Wilaton (v.Pronkjuweel). Zoals gebruikelijk werd eerst plaats vijf bekend gemaakt. Die was voor Zoran (v.Manno) met Marcel Leusink. Leendert Veerman kon Zelienus (v.Patijn) op plaats vier zetten. Jan Muggen kon zijn Woudloper (v.Roy M) als derde opstellen. Met nog twee paarden in de wedstrijd werd het natuurlijk reuze spannend. Egbert Emmink kon zich naast Muggen  op plaats twee opstellen.

Beste nieuweling 2007 werd op overtuigende wijze Wildspieker Landzicht (v.Manno) van Lambertus Huckriede. De naam Wildspieker is in deze streek natuurlijk bekend van de Twentse soapserie, die deze winter op televisie te volgen was. Wildspieker Landzicht deed het best. Hij ging zo vast als een huis, maakte zich heel mooi in het front en ging extra van de vloer.Image

Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boven: Wildspieker en LandzichtTybo

Er waren diverse limietklassen. Tybo (v.Masamba vb) van Piet van de Gugten won de eerste limiet. Tybo maakte indruk. Front, actie en allure, alle deze zaken heeft Tybo in huis. Variant (v. Roy M) van Dirk Beyerinck behaalde het rode lint.

In limietklasse II was de strijd om de kopplaats heftig. Wervelwind (v.Plain’s Liberator) van Clevering/Veenstra met Harm Jan Veenstra wist Udo (v.Ganges) van Jan Schep en gereden door Lambertus Huckriede voor te blijven. Twee bijzonder fraaie tuigpaarden, die elk op hun eigen wijze weten te bekoren.
Image
Wervelwind
Image
Tarquinius

De volgende limietklasse was voor Tarquinius(v.Balmoral) van Fabiènne Hellendoorn. Freek Saris was de rijder. Het rode lint ging hierin naar Besterly Uviro (v.Manno) met Leendert Veerman.

In de hoge limiet pakte Tirano (v.Milano) van Allette Brouwer de hoogste eer. De vos werd gereden door Freek Saris. Rinkier (v.Joviaal) van Eef Mulder met Lambertus Huckriede werd als tweede binnen geroepen.

Image
Tirano

Image
Raymond

De openklasse kende ook twee afdelingen. In groep I ging plaatselijk favoriet Raymond (v.Larix) van Hennie Harink op kop. Voor rijdster Evelien Corbeek mooi om thuis te winnen. De best optredende Randro (v.Handro) van Cees Zwaan behaalde het rode lint.

In afd. II showde Show me the Money (v.Lorton) op zijn bekende allure volle wijze. In handen van Robbie van Dijk won hij en liet Kojack (v.Fabricius) van Eef Mulder met Lambertus Huckriede achter zich.

Lambertus schreef wel de tweespanrubriek op zijn naam. Hij had de nieuwe formatie van Eef Mulder bij zich. Dat waren Sitinkie (v.Joviaal) en Heraut (v.Iniaan). Deze passen goed. Jan Jordans werd tweede met Merkx  (v.Cambridge Cole) en Vapa (v.Manno).
Image
Sitinkie en Heraut

Dit jaar waren voor het eerst de Young Riders naar Ambt Delden gekomen. Mark Doppenberg  kon de overwinning meenemen. Hij reed Tirano van Allette Brouwer.

Image
Tirano

Een groot aantal deelnemers was er in de rubriek onder het zadel. Daarin maakten de gezusters Van Zijtveld de dienst uit. Gabrielle met Venderose (v.Roy M) ging voor Josina met Radeska (v.Hofmeester). Beide paarden zijn van Toon van Doorn.

ImageVenderose

Hackney’s

Ook de hackney’s streden om de titel beste nieuweling. De sterk over de benen gaande Convictions Sky High van Roel Smits kon  de bij de eerste prijs behorende deken meenemen naar Boekel. De deftige Roscourt Top Secret van Gerard Horst met aan de leidsels Freek Saris werd tweede.

Image
Sky High

In de limietklasse ging Bud Bongers met Cassanova Boy (Flaswood Vulcan) op kop. Conviction’s Sunny Boy (v.Conviction’s Boy) met Roel Smits volgde.

Image
Cassanova Boy

Image
Hillstreet Prince

In de hackney hengstencompetitie kleine maat was het Hillstreet Prince (v.Stardust Boy van ‘t Stedeke) van Peter Olaf van de Brink die het hoogste aantal punten (28)verzamelde. Met 25.5 punten nestelde zich Cambridge Midnight Boy van P. v.d. Haas in handen van Flip de Wit op de tweede plaats.

Bij de grote maat was alleen Tivoli Sunday Boy (v.Birkhouse Billy) van de comb. Zwartjens/Brinkhuis van de partij. Hij behaal  24 punten.

Anneke Huckriede werd met Magic Victory van gebr. Van Nispen de beste in de openklasse. Hierin was het rode lint voor Rocket (v. Benthof’s Amir) van T. Buurkes. Rijdster was Mw. Uitslag.

Friezen

Image
Davi G

Naar aanleiding van het succes van vorig jaar waren ook nu de friese tuigpaarden weer van de partij. In de limietklasse was  Davy G met Ad Geurts de winnende combinatie. George Borkent volgde met Gerko van de Elsenerhof van Ben Nijhof.

George Borkent ging in de openklasse met Wessel van de Elsenerhof van Ben Nijhof op kop. Mart Verboord stuurde Imko van mevr. Gemmink naar plaats twee.

Image
Wessel van de Elsenerhof

Trekpaarden

Ja en dan natuurlijk nog de trekpaarden. Zij verschenen met mooie tweewielige wagens in de baan. Ep Hagreis  was de beste met Nora van Leendershof.
Image
Nora van Leendershof

Na deze wedstrijd vond er een rijderswissel plaats. Achter de trekpaarden gingen Henk Hammers, Thomas van der Weiden,. Robbie van Dijk, Harm Jan Veenstra en Leendert Veerman.

Image

Image
Trekpaarden tandem

Image
Nora met Leendert

Ook nu won Nora van Leendershof. Leendert Veerman was nu de rijder.
De trekpaardeigenaren hadden zelfs kans gezien drie tandems te formeren. Een iets anders. De formatie van Corrie Ensink was de beste. Hij had Hanneke van de Grote Looweg en Elvira van de Grote Looweg voor de wagen.

Ook hiervoor zijn Tuigpaarden zeer geschikt. Mieke van Tergouw met haar vierspan menpaarden bestaande uit Tuigpaarden.

Image

Onze ringmeester Freddy had alles helamaal onder controle.

Image

Geef een reactie