Verslag showdag 2018

Het was genieten van prachtige paardensport op de 39steTwentse Tuigpaardendag. Op 6 april 2019 zal de 40steeditie plaats vinden. Vooraf aan het verslag willen we graag sponsoren, deelnemers, hengstenhouders, medewerkers en natuurlijk het publiek bedanken voor hun bijdrage aan het welslagen van onze dag. We hopen volgend jaar weer op u allen te mogen rekenen, in welke vorm dan ook. Jammer dat we met wat afmeldingen te kampen kregen, een zeer grote teleurstelling voor een organisatie maar ongetwijfeld zal er een reden aan ten grondslag hebben gelegen.

Zeven nieuwelingen nodigde de jury uit voor de finale, zes kwamen er terug en dat werd een fantastische happening met als waardige afsluiting het Twentse Volkslied. Beste Nieuweling 2018 werd de uitbundig showende Jack Daniels PSH van Corrie Pos. In handen van Marcel Ritsma showde hij geweldig en daar bleef hij constant mee doorgaan. Marcel Ritsma was ook de fokker van Jack Daniels en dat leverde Marcel ook nog een fraaie KWPN-jas op. Een eervol en heel bijzonder tweevoudig succes. De overige fraaie finalisten werden als volgt geplaatst: Jasper van Gebr. van Manen met Robbe van Dijk, Equifirst Jannes van en met Leendert Veerman, Joy van Johan Smink met Harm Jan Veenstra, Jonas GSM van Jan Thijs Seinen met Harry van Middelaar en Jarlina van Anton Kogelman met Michel Verwoolde. Harry van Middelaar had zich overigens ook met Jennytou van Henk Minkema geplaatst voor de finale zodat hij moest kiezen.

Jack Daniels met Marcel Ritsma

India van Anton Kogelman wist de boel behoorlijk op stelten te zetten met haar geweldige, enthousiasmerende manier van showen. Zoveel front als zij maakt!! Haar rijder kan er bijna niet voorbij kijken. Uniek was haar show. Zij won de limietklasse groep I.

India met Anton Kogelman

In groep II zegevierde de zich bijzonder deftig makende ECW Imondro in handen van zijn baas Alfons Engbers. De dit voorjaar ingeschreven KWPN-hengst Bommelsteyns Hubert van Jaap van der Meulen schitterde ten eerste al in zijn reguliere rubriek, de limietklasse groep III en won die. Hij mocht naar de rubriek de Rising Star waarvoor de besten van de limietklassen werden uitgenodigd. En ook daar schitterde Hubert opnieuw en de zeer sterk en stabiel optredende hengst werd dan ook De Rising Star 2018 in handen van Lambertus Huckriede.

Rising Star Hubert met Lambertus Huckriede

De heel apart optredende KWPN-hengst Cizandro van Gebr. van Manen en Gebr. den Otter won in handen van Robbie van Dijk de ereklasse en de ook heel apart showde Vanenburg’s Kelviro van Iris en Stefan Rozendaal was de beste in de rubriek driejarigen aan de lange lijn.

Een mooi overwinning was er voor Ada Donck met de best bewegende Zilver D in de damesrubriek maar met evenveel deskundigheid stuurde de jonge Dorian Donck de extra showende Fontana van zijn vader John Donck naar de winst in de jeugdrubriek. Evelien Corbeek had haar Only the Lonely heel goed aan de gang en won de zadelrubriek.

Fontana met Dorian Donck

Dan hadden we een nieuwe rubriek: Strijd der Rassen, door iedereen zeer gewaardeerd. Hunk, de telkens weer zeer spectaculair optredende Fries van Demi van Nispen trok tenslotte aan het langste eind mede door de derde rubriek, de aangespannen rubriek te winnen. Eerder verscheen hij al onder het zadel en aan de lange lijn in de baan evenals het tuigpaard Diesel van Egbert Kruis met Berry van der Genugten en de Hackney Sir Rinke met Femke Kimenai. Een geslaagd nieuw element in het programma mede door de spontane medewerking van de deelnemers en de deskundige uitleg van Henk van Dieren bij elke presentatie.

Hunk met Demi van Nispen

Diesel won de zadelrubriek maar maakte zich ook aangespannen ook heel mooi.

Diesel met Berry van der Genügten

Ook de Hackneyrijders hadden hun nieuwelingen meegebracht.

Fireball met Robbie van Dijk

Beste Nieuweling 2018 werd de deftige en groot showende Eclipse Fireball met Robbie van Dijk.

Fireball met Robbie van Dijk

Vervolgens wist Anneke Huckriede driemaal de winst te pakken in de overige rubrieken maar wist Geard Zwartjens met zijn bijzonder fraai showende Tivoli Amarillus de ereklasse grote maat te winnen.

Anneke Huckriee met de winnende Renville Bobby’s Boy

En dan onze trekpaarden: naast drie aangespannen rubrieken brachten de trekpaardrijders en rijdster ook een fraai show.

Prachtshow van de imponerende trekpaarden

Zowel letterlijk als figuurlijk schitterend was het shownummer van Stal Folmer met hun vier indrukwekkende friese hengsten.

De prachtige friezen
Mooi ruim parkeerterrein van de fraaie accommodatie De Hoffmeijer
Ons fraaie terras, het was er goed toeven
Prachtige bloemen voor de deelnemers
De eresjerpen, wie gaat ze dragen!!!
De prijzencommissie in overleg
Op naar de 40steeditie – we gaan ervoor

Foto’s: Geert Bouius en Allette Brouwer