Verslag showdag 2015

Prachtdag met veel publiek

Het zit er weer op, de 36ste Twentse Tuigpaardendag is geschiedenis. Het werd een dag met pracht winnaars, met veel publiek, elk jaar stijgt het aantal bezoekers nog, met wel iets teleurstellend weer wat dan voor de deelnemers heel vervelend is en een dag die exact volgens het geplande tijdschema verliep.  Bij de tuigpaarden was Grandioos van Anton Epskamp de allerbeste. Grandioos kreeg de eresjerp omgehangen en Anton ontving de Beker van Ambt Delden, een pracht deken en de KWPN jas als fokker van de subliem optredende Grandioos. Een eervol succes voor deze enthousiaste fokker en rijder.

Bij de Hackney’s was het Brookfield My Way met Anneke Huckriede die de beste was. Een mooi succes voor Stal Huckriede die met Business van Gerrit Egberink ook de Prijs der Besten won. Lambertus Huckriede showde Business.

Wij danken de rijders voor hun deelname, de medewerkers voor hun geweldige inzet, de sponsoren voor hun onmisbare steun en het publiek voor hun komst naar Ambt Delden.

VERSLAG

Nieuwelingen tuigpaarden

Sir Rinke (foto door Geert Bouius)
Sir Rinke (foto door Geert Bouius)

Na de presentatie van een aantal groepen nieuwelingen werden vijf paarden uitgenodigd voor de finale waar dan werd gestreden om de titel Beste Nieuweling Ambt Delden 2015. Die prijs was voor Grandioos van Anton Epskamp. Het was niet alleen de eer die Anton Epskamp uit Hoevelaken kon incasseren hoewel die natuurlijk wel heel bijzonder is als je wint met een eigen fokproduct, voor de winnaar was er een beker, een deken, een jas, de kampioenssjerp en het Twentse Volkslied. Grandioos was Grandioos.

Grandioos (foto door Geert Bouius)
Grandioos (foto door Geert Bouius)

De vos bleef zich heel mooi maken en showde met veel allure, een deftig front en sterk, tuigtypische bewegingen. Geroda van Wim van Schadewijk showde ook voornaam in handen van Robbie van Dijk en voor deze combinatie was de tweede prijs. De derde plaats was voor de bijzonder actievol optredende Fygo met Kees Kimenai. Vierde werd de elegante Ferro met Jan Jordans gevolgd door de fraaie Girzela C met Hans Castelijns.

Overige tuigpaardrubrieken

De eerste limietklasse werd gewonnen door de deftige KWPN hengst Fabuleus van Gebr. van Manen. Fabuleus werd gepresenteerd door Lambertus Huckriede. In de tweede limietklasse ging de uitbundig showende KWPN hengst Fantijn van Gebr. van Manen op kop. Deze was in handen van Robbie van Dijk.

Fantijn (foto door Geert Bouius)
Fantijn (foto door Geert Bouius)

De strijd in de ereklasse was met acht deelnemers geweldig en tevens heel spannend met name bij het overrijden want de kopgroep was aan elkaar gewaagd. De beste werd de super chique en foutloos showende Business van Gerrit Egberink in handen van Lambertus Huckriede.

Business (foto door Geert Bouius)
Business (foto door Geert Bouius)

Daarna Besterly Amadeus met Leendert Veerman. Amadeus maakte er ook een geweldige show van.

De gedragen show van de KWPN hengst Cizandro van Gebr. van Manen met Robbie van Dijk werd beloond met plaats drie. Bij de dames vormde Business met Anneke Huckriede de winnende combinatie gevolgd door Only the Lonely met Evelien Corbeek die in de ereklasse vierde werd. Nico Calis had met zijn fraaie Cognac en Tidalburga het winnende span voor zijn spider. De rubriekswinnaars enkelspannen werden uitgenodigd voor de Prijs der Besten en deze ging evenals vorig jaar naar Business en Lambertus Huckriede. Business liet zich nergens door uit het veld slaan en telde elke pas er heel gecontroleerd uit waarbij hij ‘huizenhoog’ van de vloer ging. Fantijn was soms wat al te uitbundig en werd tweede.

Hackney’s

Bij de Hackney’s was Brookfield My Way met Anneke Huckriede de beste nieuweling.

Brookfield My Way (foto door Geert Bouius)
Brookfield My Way (foto door Geert Bouius)

In de limietklasse had Kees Kimenai de beste en dat was de super elegante Sir Rinke. Ja, inderdaad tuigpaardrijder Kimenai.

Sir Rinke (foto door Geert Bouius)
Sir Rinke (foto door Geert Bouius)

Ilse Sweens kon de ereronde aanvoeren in de tweede limietklasse. Die eer zat er voor Anneke Huckriede in in de ereklasse. Zij showde Magic Look at Me van gebr. van Nispen. Genieten was het vervolgens ook de de grotemaat Hackney- dekhengsten. Sir Arie van André Veltkamp was op deze dag via de nakeuring goedgekeurd en ingeschreven bij het Nederlandsch Hackney Stamboek. Zijn eerste optreden in de hengstenrubriek was al meteen goed voor oranje. Sir Ari showde geweldig.

Sir Ari (foto door Geert Bouius)
Sir Ari (foto door Geert Bouius)

Onder het zadel en junioren

Manon Veerman haalde twee overwinningen binnen in de zadelrubrieken. Bij de tuigpaarden won ze met de extra optredende Besterly Amadeus van haar vader en bij de Hackney’s won ze met Besterly Black Challenger van de comb.

Besterly Amadeus onder het zadel (foto door Geert Bouius)
Besterly Amadeus onder het zadel (foto door Geert Bouius)

Veerman/Verdonk. Bij de rubriek tuigpaarden gereden door junioren toonde de achtjarige Lieke Lueks met Ditisem van haar opa Jan Muggen haar stuurmanskunst en reed de hengst naar de kop. Henk Hammers begeleidde haar.

Trekpaarden

Ja, en natuurlijk nog onze trekpaarden. Ze hadden duidelijk veel fans. Han Thijssen won de eerste rubriek met zijn machtige Aranka van de Stoevelaar en Bennie Peek kon zijn indrukwekkende Eva van Berkedal in de tweede rubriek als eerste opstellen. En dan de show van de trekpaarden. Het was prachtig. Waar zie je zoiets!! Dan hebben we ook kunnen genieten van diverse geweldig showende KWPN tuigpaardhengsten.

Trekpaarden show (foto door Geert Bouius)
Trekpaarden show (foto door Geert Bouius)

Bedankt

Wij danken de rijders en hun hulpen voor hun geweldige inzet. Ja, wij weten het, het moet soms erg snel gaan. Wij zien alle rijders volgend jaar graag weer terug op onze Twentse Tuigpaardendag.

Geef een reactie