Verslag showdag 2016

Pracht winnaars en veel roem voor Twentse rijders op Twentse Tuigpaardendag

De Twentse rijders Huckriede, Borkent en Corbeek wisten de landelijke (zware) concurrentie in diverse rubrieken op afstand te houden op de Twentse Tuigpaardendag. Lambertus Huckriede had de beste nieuweling bij de tuigpaarden en de beste nieuweling bij de Hackney’s, zwager Johan Borkent uit Hengelo won de ereklasse en de Prijs der Besten en rijdster Evelien Corbeek uit Hengelo zegevierde in de dames- en zadelrubriek, een eclatant Twents succes.

Nieuwelingen

Uit de drie nieuwelingenrubrieken selecteerde de jury zeven paarden voor de finale. Vijf maakten gebruik van die uitnodiging. Als organisatie zie je ze natuurlijk graag allemaal terug maar soms hebben rijders meerdere paarden in de finale, dat kan een geldige reden zijn om niet te verschijnen.

Hubert
Hubert

Het was de hengst Hubert van Jaap van der Meulen, die zich in de finale in handen van Lambertus Huckriede steeds meer begon te profileren als een winnaar. De bruine Cizandro-zoon kreeg er steeds meer lol in. Een huizenhoge actie in de voorhand, achter ver onder de massa en veel kijk er op, zo haalde Hubert de zege binnen. Jammer dat fokker Piet Lelieveld net even van te voren huiswaarts was gegaan, voor hem was er als fokker van de beste nieuweling namelijk een fraaie KWPN jas. Maar die is bij hem afgeleverd!! Hubert liet Hebulanus, ook een zoon van Cizandro, van Wim van Duinen die in de finale werd gepresenteerd door Henk Hammers, achter zich. In de eerste omloop presenteerde de eigenaar hem zelf maar de over veel vermogen beschikkende Hebulanus toonde in de ereronde tamelijk veel enthousiasme. Hammers presenteerde Hebulanus in de finale. Heel fijn dat het zo kon. We zeiden al: we zien graag elk paard dat zich selecteert voor een finale ook daadwerkelijk terug in die finale. Plaats drie ging naar de schitterende Heidelien van Gebr. den Otter met Robbie van Dijk. Weer een nazaat van Cizandro die over zeer veel vermogen beschikt. Het was een indrukwekkend moment toen al die jeugdige talenten op rij stonden en voor hen het Twentse Volkslied klonk. We gaan de eregalerij van historische winnaars weer updaten. Lambertus Huckriede haalde al vijftien maal de top drie!!!

Limietklassen

Jan Jordans en een lekker ongecompliceerd en elegant showende Ferro wonnen de eerste limietklasse. De volgende limietklasse was voor Gardenia HBC van de HBC-stal en Harry van Middelaar, een pracht schimmel met een groot showelement in zijn presentatie. En showen kan ook Dieni II van Janus Plaisier. In handen van Henk Hammers won de deze fraai pronkende en er over zwevende vos de derde limietklasse.

Ereklasse en Prijs der Besten

En dan de ereklasse!! Prachtig, deze toppers. De jury koos voor Addick HBC met Johan Borkent.

Addiek HBC
Addick HBC

Wat maakte de zwarte, die voorheen door George Borkent senior werd gereden, er een spectaculaire show van. Maar het kan ook zomaar zijn, dat je valt voor de tact en de afdruk in de dansende show van Besterly Amadeus. We willen hem daarom ook noemen, hij werd tweede. Alle rubriekswinnaars mochten terug komen voor de strijd om de Prijs der Besten. Jammer dat niet allen dat deden maar dat deed niets af aan de overwinning van Addick HBC en Johan Borkent. Addick haalde alles uit de kast en leek van zich zelf te genieten maar zijn baas genoot nog meer!!

Op kop bij de vier fijne tweespannen kwam Nico Calis met zijn tamelijk nieuwe formatie Bacardi en Cognac, een zeer tuigtypisch optredend duo.

Tweespan Bacardi en Cognac
Tweespan Bacardi en Cognac
Only the Lonely
Only the Lonely

Evelien Corbeek zegevierde met haar Only the Lonely in de damesrubriek. De vos trad ijzersterk op. Dat deed hij ook in de zadelrubriek waarvoor ook oranje. Een huldiging was er ook nog voor Evelien en haar vriend Only: de stoere vos werd vorig jaar namelijk Paard van het Jaar en dat wordt je niet zomaar, daarvoor moet je behoorlijk presteren. En dat doen deze toprijdster en haar onvermoeibaar lijkende grootse vos al jaren.

Junioren

Cetrienes
Cetrienes

Genieten was het van de rubriek voor junioren. Gezeten naast meestal vader of opa kwamen er vijf jeugdige talenten in de baan. Gylian Nijenhuis wist Cetrienes van Ronnie Beuving prachtig in balans en foutloos voor te stellen. Hij won. Maar we willen ze allemaal even noemen, van hen moeten we het straks immers hebben! Lieke Lueks met Ditisem, Elizabeth Franken met Ewout BFT, Davi Jordans met Ferro en Lieke Bruins met Zambucca. Zij genoten maar het publiek ook.

Het Twents Kampioenschap voor KWPN hengsten aan de lange lijnen was voor Cizandro van Gebr. den Otter en Gebr. van Manen. Cizandro was grandioos, grootser showen is bijna niet mogelijk. Begeleider Jasper van Manen liet Cizandro elke pas er heel gecontroleerd uittellen.

Cizandro
Cizandro

Hackney’s

Noddyvyse Special Edition
Noddyvyse Special Edition

Beste nieuweling bij de Hackney’s werd de extra bewegende Noddyvyse Special Edition met Lambertus Huckriede. Gijs Rozendaal won de limietklasse met Stefke-H, Anneke Huckriede won de volgende limietklasse met Brookfield My Way en won ook de ereklasse. Daar had Anneke Sunbeam Look at Me aangespannen. In de ereklasse grote maat won de zeer spectaculair bewegende Magic Flash Dance met Demi van Nispen.

 

Anneke Sunbeam Look at Me
Anneke met Sunbeam Look at Me
Flash Dance
Flash Dance

Trekpaarden

Cinthia Holtkamp met de indrukwekkende Mirthe van de Huurne en Bennie Peek met de sterk optredende Eva van Berkeldal wisten elk een rubriek te winnen. En dan natuurlijk hun show. Het was mooi, dank daarvoor.

Show trekpaarden
Show trekpaarden

Dank willen wij ook overbrengen aan de Nieuwe Heuvel uit Lunteren voor hun show met hun geweldige optredende goedgekeurde friese hengsten, het was prachtig, het was goed voor elkaar.

Show Friezen
Show Friezen

Dank ook aan de hengstenhouders die hun hengsten met zoveel enthousiasme presenteerden.

Dan de rijders, wij weten dat het soms snel moet gaan. Dank daarvoor. Wij zien jullie in 2017 graag allen terug in Ambt Delden.

En last but not least: onze sponsoren, jury, oproep en allen die in welke vorm dan ook hun medewerking verleenden aan deze dag. Misschien een cliché maar zonder jullie zou het niet doorgaan. Dank daarvoor.

Wij hopen op u allen volgend jaar weer een beroep te mogen doen.

Bestuur Stichting Tuigpaarden Twente.

Foto’s      www.showpaardenintuig.weebly.com

Geef een reactie