Twentse Tuigpaardendag met fraaie hoogtepunten

Stichting Tuigpaarden Twente kijkt daags na haar grote evenement met een tevreden gevoel terug op de showdag. Het feest is geslaagd. Mooie paarden, veel publiek, mooi weer, ook belangrijk!! En een dag waarop precies op het geplande tijdstip de laatste rubriek de ring in ging.

Bij tuigpaard nieuwelingen was de zeer opvallend bewegende Hubert van Jaap van der Meulen de beste. Lambertus Huckriede reed deze door Piet Lelieveld gefokte bruine zoon van Cizandro. Deze rijder komt al menig maal voor in de lijst van historische winnaars.

Bij de Hackney’s had Huckriede ook de kampioen voor de showwagen. Dat was Noddyvyse Special Edition.

Bij de Prijs der Besten, een rubriek waarin alle rubriekswinnaars waren uitgenodigd, kwam Johan Borkent de hoogste eer ophalen met Addick HBC, een paard (toen nog Twente III) dat eerst door zijn vader George Borkent werd gereden. Een gedenkwaardige overwinning voor de familie Borkent.

Kampioen bij de hengsten aan de lange lijn werd de spectaculair bewegende Cizandro van Gebr. den Otter en Gebr. van Manen. Jasper van Manen had de leidsels in de handen.

Graag willen wij onze sponsoren, vrijwilligers, medewerkers in welke vorm dan ook, en natuurlijk onze deelnemers hartelijk danken voor hun inzet op deze dag.

Wij hopen volgend jaar weer op u te mogen rekenen.

Later een uitgebreider verslag met foto’s.

Geef een reactie