Het tuigpaardenfeest kan beginnen!!!!

Het programma van 9 april is rond, het grote tuigpaardenfestijn kan beginnen. De programmaboekjes zijn naar de drukker. Er is veel werk van gemaakt, het worden boekjes met veel kleur, een geste van waardering naar onze sponsoren.

Klik hier om het programma te bekijken.

Wat hebben we: natuurlijk onze nieuwelingen. We kennen er al enkele van hun verrichting op driejarige leeftijd. Maar naar de overigen zijn we natuurlijk ook reuze nieuwsgierig. Het belooft een geweldige strijd te gaan worden. Dit moet u meebeleven. De Grande Finale met daarin de aller besten is altijd spectaculair. De huldiging van de Beste Nieuweling Ambt Delden 2016 zal indrukwekkend worden met daarbij zoals het natuurlijk op de Twentse Tuigpaardendag hoort het Twentse Volkslied. Drie paarden met hun rijders zullen er worden bijgeschreven in onze historische lijst van winnaars, eeuwige roem dus!! Voor de fokker van de beste nieuweling is er weer een ereprijs.

Wat hebben we nog meer: onze KWPN tuigpaardhengsten. Een groot gedeelte van de KWPN hengstenstapel komt naar Ambt Delden. We hebben de top in huis. Hoogtepunt zal hier de strijd om het Kampioenschap aan de lange lijn zijn. Weer zo’n spectaculair onderdeel!!

Verder gaat het met: goed bezette limietklassen, damesrubriek, ereklasse, tweespannen, zadelrubriek en onze junioren. De Prijs der Besten waaraan de diverse rubriekwinnaars mogen mee doen zal hier een kippenvelmoment worden. En we hebben een aantal beste Gelderse hengsten.

Dan natuurlijk de Hackney’s: ook deze rijders komen hun nieuwe lichting concours Hackney’s showen. En ook daar is er de eresjerp voor de Beste Nieuweling Ambt Delden 2016. En ook daar zijn we natuurlijk reuze nieuwsgierig naar. De overige rubrieken zijn allen eveneens best bezet.

Dit jaar hebben we ook goedgekeurde Friese hengsten. Gedurende het concoursseizoen kunnen we genieten van hele beste friese tuigpaarden. Een aantal tophengsten komt naar Ambt Delden, uniek voor de regio.

De trekpaarden van Ambt Delden: wie kent ze niet. Eerst showen zij hun manieren als tuigpaard. Maar de trekpaardeigenaren kunnen veel met hun paarden, zij zijn creatief. Zij keerden terug naar hun kindertijd, meer zeggen we er niet van, komt u het zelf maar zien.

De dag begint om 16.30 uur. Voorafgaande (14.45 uur) is er de mogelijkheid om de KNHS rijvergunning te behalen, daarna is de na- en herkeuring van het Nederlandsch Hackney Stamboek.

Waar vindt u een evenement met zoveel diversiteit aan paardenrassen, er is voor elk wat wils.

Dit unieke evenement mag u niet missen.

Stichting Tuigpaarden Twente heet u allen hartelijk welkom in Ambt Delden

Geef een reactie