Herman ter Harmsel met vierspan tuigpaarden

De Twentse Tuigpaardendag krijgt al aardig gestalte. Natuurlijk wordt er weer met veel belangstelling uitgekeken naar de tuigpaardnieuwelingen. Vorig jaar was het de fraaie merrie Elegant van Cor van Dijk die huiswaarts keerde met de roemruchte Beker van Ambt Delden. Onze ‘lekenjury”‘ had het heel goed gezien want Elegant werd op de Nationale Tuigpaardendag zelfs Topsportmerrie 2014. Elegant maakte in Ambt Delden haar debuut, de allerbesten beginnen dus in Ambt Delden in de Hoffmeijer. Wij hopen ook dit jaar weer vele jonge toppers aan U te kunnen voorstellen.

Dan zijn er natuurlijk de KWPN tuigpaardhengsten. Voor fokkers natuurlijk een pracht gelegenheid om de fokhengsten nog eens een keer extra te bekijken, fokkers laten de keuze soms van zo’n laatste moment afhangen. En de heren hengsteneigenaren zijn heel makkelijk aan te spreken op zo’n gelegenheid. Wij hopen een groot aantal hengsten te mogen ontvangen. We hebben de top in huis.

Wij zijn ook zeer vereerd met de komst van topvierspanrijder Herman ter Harmsel. Hij zal met zijn vierspan tuigpaarden een fraaie demonstratie verzorgen. De deskundige uitleg van deze ervaren vakman zal ongetwijfeld zeer boeiend zijn.

En zoals elk jaar hebben de eigenaren van de trekpaarden weer voor iets bijzonders gezorgd. Het wordt een boeiende show, er wordt hard geoefend.

De Hackney’s komen natuurlijk ook weer naar Ambt Delden. En ook daar wordt gestreden om de titel Beste Nieuweling van Ambt Delden.

De inschrijvingen voor de rubrieken zijn nog niet binnen maar de VTN tuigpaardrijders en de Hackneyrijders zullen ongetwijfeld zorgen dat er een goede bezetting komt. En natuurlijk komen ook de junioren aanbod. De Prijs der Besten en de Grande Finale zullen aan het einde van de avond tot de hoogtepunten behoren.

Paardensportcentrum De Hoffmeijer is met drie overdekte rijhallen naast en aan elkaar een bijzonder fraaie locatie voor een dergelijk groot paardensport evenement. De foyer, die de gehele lange zijde bestrijkt, is onlangs prachtig gerenoveerd. Vanaf een  lekker warm plekje in de foyer kunt U deze dag beleven maar langs de piste zijn natuurlijk ook tribunes.

Wilt U alles meemaken vanaf ons ereterras met een hapje en een drankje er bij, ook dat kan. Neemt U gerust contact met ons op.

De aanvangstijd is 16.00 uur.

 

Geef een reactie