Verslag showdag 2017

Onze Twentse Tuigpaardendag is weer een feit. Het publiek is elk jaar nog steeds groeiende en dat geeft een goed gevoel. Het prachtige Paardensportcentrum De Hoffmeijer had dan ook veel bezoekers in huis waarvan de eersten er altijd heel vroeg zijn. Zij willen een lekker warm plaatsje in de schitterende foyer bemachtigen en die zat dan ook helemaal vol. Maar ook ons fraai aangeklede, verwarmde ereterras zat gezellig vol. En rondom de piste was het eveneens een gezellige drukte.

Nieuwelingen

We hadden veel kwaliteit aan paarden in huis en daar waren we heel blij mee. Onder de tuigpaardnieuwelingen was bijzonder veel talent aanwezig en de strijd tussen de vier deelnemende finalisten was bijzonder enerverend en boeiend. Zes waren er overigens uitgenodigd. De Beker van Ambt Delden werd tenslotte voor de schitterende Ilanda van Hennie van Manen en Viggon van Beest.

Ilanda

Robbie van Dijk presenteerde haar. Een plaatje, deze edele en heel best van de vloergaande merrie. Lambertus Huckriede had met de zeer overtuigend en foutloos optredende ECW Is’t Me van Alfons Engbers ook een bijzonder sterke troef in handen. Weinig verschil werd alom gezegd maar als jury moet je wél het verschil maken. Dat verschil werd duidelijk toegelicht: de winnares deed het met minder hulpmiddelen en had een sterker achterbeen gebruik, zeer sterke argumenten. Met haar rijke front en haar huizenhoge actie ging Havanna van de familie Mekkes in handen van Henk Hammers naar plaats drie gevolgd door Helandro B met en van Cor van Dijk. Zijn grote passen maakten indruk. Maar zoals gezegd, er was veel talent voorhanden, ook onder de niet finalisten. En dan moeten er nu eenmaal wel overwogen keuzes worden gemaakt. Stichting Tuigpaarden Twente denkt ook altijd aan de fokkers.

Heel mooi was het dan ook dat Jan Ermens, de fokker van Ilanda, naar Ambt Delden was gekomen om het eerste aangespannen optreden van nationale keuringskampioen Ilanda mee te beleven. De door het KWPN beschikbaar gestelde jas kon hij dan ook terplekke aantrekken. Wat een geweldige fokkerseer voor hem op deze avond!!!

Limietklassen en overige rubrieken

In de limietklasse ging de winst naar de winnaar van de nieuwelingen van vorig jaar Bommelsteyns Hubert met Lambertus Huckriede. Hubert toonde weer veel allure maar de concurrentie van de heel veel show makende Fontana Landzicht met Mark de Groot was groot. Voor hen de tweede plaats.

Hubert
Fontana Landzicht
Den Roos

In de tweede limietklasse werd het ook weer een boeiende strijd. Master Den Roos werd in handen van Harry van Middelaar de indrukwekkende winnares gevolgd door de sterk bewegende Elegant met Cor van Dijk. Het zijn twee topmerries. Den Roos kon ook de Prijs der Besten mee nemen en in die rubriek hoefde ze niemand te verslaan. De concurrentie bestaande uit de diverse rubriekswinnaars maakte namelijk helaas geen gebruik van deze rubriek!!!! Maar we keken overigens ook met zeer veel genoegen naar het solo-optreden van Den Roos. De combinatie was de strijd waarschijnlijk graag aan gegaan!!!

In de ereklasse was de eerste ontmoeting van dit seizoen tussen de ‘eeuwige’ rivalen Business met Lambertus Huckriede en Besterly Amadeus met Leendert Veerman. Een open strijd met elk hun fans. Prachtstrijd, de huizenhoog van de vloergaande Business won.

Business
Cizandro

Ook een prachtstrijd was het duel om het kampioenschap dekhengsten aan de lange lijnen. Titelverdediger Cizandro, die er een deftige show van maakte, hoefde zijn titel niet in te leveren maar de concurrentie van Dylano was lang niet mis. Plaats drie was voor Ditisem die nooit van opgeven weet. Maar dat zijn temperament heel goed beheersbaar is liet hij zien in de rubriek voor junioren. Het was geweldig om te zien hoe de jeugdige Lieke Lueks de hengst van haar opa Jan Muggen heel vakkundig en zeer geconcentreerd naar het oranje stuurde.

Ditisem
Diesel

Ada Donck wist in de rubriek eenspannen gereden door dames met haar groots optredende Zilver D de vos Only the Lonely met Evelien Corbeek voor te blijven. Met het ijzersterke optreden van Diesel wist Sabrina Melotti in de zadelrubriek ook Only the Lonely van het lijf te houden. De rubriek tweespannen was niet groot maar het was wel genieten van drie fraaie spannen. De winst ging naar Derk Jan Mekkes met zijn energieke vossen PrimeVal Bentley VDL en PrimeVal Wizkids’Gonda.

Blij

Blij was de organisatie met de vele KWPN tuigpaardhengsten waarvan de kwaliteitsvolle jaargang 2016 in een speciale rubriek voor het voetlicht werd gehaald. Dank aan de heren hengstenhouders, de fokkers komen ervoor. Het was genieten van alle KWPN fokhengsten.

Idol

Hackney’s

Convictions Hurricane

Ook de Hackney’s hadden fraaie nieuwelingen met een close finish in de finale. De overtuigend en royaal bewegende Convictions Hurricane met Roels Smits kon de concurrentie van de actievolle Brookfield Olympic Dreams met Anneke Huckriede aan en won. Voor hem, evenals bij de tuigpaardennieuwelingen, ook een mooi deken. We hadden overigens nog veel meer leuke prijzen zoals het zeer in de smaak vallende bord met een Twentse spreuk erop. Zeer origineel bedacht door een altijd enthousiaste sponsor!!!

Kees Kimenai kon met Eclipse Mercy in de limietklasse allen achter zich houden en dat kon ook Anneke Huckriede in de tweede limietklasse met Renville Bobbys Boy. Vervolgens duldde Anneke ook in de ereklasse en in de damesrubriek niemand voor zich. Zij won beide rubrieken met Sunbeam Look At Me.

Eclipse Mercy
Sunbeam Look At Me

De wedstrijden en een show van de trekpaarden en een mooie carrousel van jeugdige ruiters vormden een waardevolle bijdrage aan deze prachtdag.

Dank aan allen die hebben bijgedragen aan het welslagen van onze tuigpaardendag, wij hopen op u allen volgend jaar weer een beroep te mogen doen, we kunnen het niet zonder u.

Foto’s zijn gemaakt door Geert Bouius  www.showpaardenintuig.weebly.com

Caroussel

 

Geef een reactie