De Twentse Tuigpaardendag wordt weer prachtig

Nog drie dagen dan is het zover. Zaterdag 11 april om 16.30 uur zal de eerste rubriek beginnen op de Twentse Tuigpaardendag. Zo’n 30 rubrieken in een non-stop programma, het belooft weer een unieke dag te worden.

Wat hebben we!  Nou, we hebben U heel veel te bieden. Zoals twaalf tuigpaardhengsten die of aan de hand of aangespannen hun opwachting komen maken. Voor fokkers een pracht gelegenheid om hun hengstenkeuze te maken. Sander, Unieko, Urgent, Cizandro, Danser, Ditisem, Dylano, Eebert, Emilano, Fabuleus, Fantijn en Zorro, zij zijn aangemeld voor deze dag.

De hengsten Fabuleus, Fantijn en Cizandro nemen deel aan de aangespannen wedstrijden waarbij Cizandro debuteert in de ereklasse. Hij zal het daar opnemen tegen toppers als Business, Besterly Amadeus, Only the Lonely, enz.  Een uniek moment.

Ook in de limietklassen hebben we hele beste tuigpaarden. De winnaars van de limietklassen en de ereklasse mogen deelnemen aan de Prijs der Besten. Dat gaat wat worden!!

Dan zijn er natuurlijk onze nieuwelingen. Er zijn er zo’n 20. Wie gaat de Beste Nieuweling Ambt Delden 2015 worden. De eresjerp hangt al klaar!! En voor de fokker van de beste nieuweling hangt een fraaie KWPN jas klaar.

Ook bij de Hackney’s gaat het om die titel. Maar de Hackney-rijders hebben ook veel te bieden in de overige rubrieken. Prachtig beloven de rubrieken Hackney-hengsten kleine maat en Hackney-hengsten grote maat te worden. We hebben de top in huis.

De junioren gaan ons ook weer hun stuurmanskunsten laten zien. Met een begeleider naast zich zullen zij vol trots achter hun paard zitten.

En dan hebben we natuurlijk weer onze trekpaarden. Eerst komen ze in het enkelspan maar dan!! Het wordt indrukwekkend zoveel machtige paarden in de baan in de show van de trekpaarden.

Op een tuigpaardendag als deze past heel goed het optreden van top vierspanrijder Herman ter Harmsel. Hij komt met zijn vierspan tuigpaarden laten zien waarom hij van tuigpaarden houdt voor zijn sport.

Voorafgaande aan dit programma gaat een aantal rijders proberen hun rijvergunning te behalen. Aansluitend is er de na- en herkeuring van het Nederlandsch Hackney Stamboek.

Het belooft prachtig lenteweer te worden zodat even buiten rondkijken heel goed kan. Wilt U lekker warm zitten, komt U dan op tijd, de foyer is vernieuwd, de koffie is op tijd klaar en het hoeft niet bij een kopje koffie te blijven, de keuken is ook tijdig geopend.

Wij heten U allen hartelijk welkom in Ambt Delden.

Geef een reactie